sofceМоите први доаѓања во Центарот кај Константин беа поради стравот, откако памтам за себе имав страв. По смртта на сопругот имав интензивни стравови и не знаев што да правам.


biljanaСо сопругот одлучивме дека сакаме по втор пат да станеме родители. По отприлика месец дена, циклусот ми каснеше и помислив дека се работи за бременост.


julijana-celevskaВо мигот кога Господ Исус Христос застана на тронот на мојот живот, почувствував дека повеќе нема да бидам истата.


nikolce-spiroskiПо завршувањето на семинарот Светиот шепот, мојот живот доби нова насока, кога Бог ме допре со неговата милост, сé се сврте за 180 степени.


Bosko-kitevskiОва е мое сведоштво за тоа како Божјата Милост го промени мојот живот.
Чувството за вистина и праведност го носев во срцето целиот живот, откако знам за себеси.


Milena-KitanovskЖивотот го замислував како борба за опстанок. Секогаш се трудев да ја пронајдам смислата на животот, и само одев напред и нешто барав, да ме исполни.


Малку ми се и стотина страници за да ја раскажам патеката на мојот живот по која чекорев и чекорам денес... Се сетив на една мисла, која мојата мајка ми ја кажа кога бев трето одделение: „Сине, животот е како море чии бранови те исфрлаат на разни брегови каде секогаш има разнобојно цвеќе"


Maja-DimovaКолку би било полесно кога не би се изразувале со зборови, туку нашите чувствувања и битисувања би ги изразувале директно преку душата.